Епстајн се изјаснио да није крив, остаје у притвору

Танјуг

понедељак, 08. 07. 2019. у 21:30

Епстајн се изјаснио да није крив, остаје у притвору

Фото: АП

Амерички милијардер и регистровани сексуални напасник Џефри Епстајн (66) изјаснио се пред судом да није крив за оптужбе у вези трговине особама због пружања сексуалних услуга
Амерички милијардер и регистровани сексуални напасник Џефри Епстајн (66) изјаснио се пред судом да није крив за оптужбе у вези трговине особама због пружања сексуалних услуга.


Он остаје у притвору најмање до саслушања у вези одређивања кауције, које је заказано за четвртак, пренела је агенција АП.


Епстајн је ухапшен током викенда на њујоршком аеродрому, при повратку из Париза.


Тужилаштво је истакло да постоји врло висок ризик да Епстајн побегне авионом и да би требало да остане у притвору до почетка суђења.


Он има, како су истакли тужиоци, три активна америчка пасоша и редовно путује у и изван земље приватним авионом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен милијардер, сексуални напасник


Епстајн се терети да је створио и водио мрежу која му је омогућавала експлоатисање и сексуално злостављање десетине малолетних девојчица од 2002. до 2005. године.


Епстајн је већ осуђен због сексуалног злостављања малолетних особа, а са судом је склопио договор о признању кривице и уместо запрећене доживотне казне затвора, кажњен је са 13 месеци затвора, затим да исплати новац својим жртвама и да уђе у регистар сексуалних напасника.


Неке милијардерове жртве биле су млађе од 14 година, а недозвољене радње догађале су се у његовим кућама у Њујорку и на Флориди.


Епстајн је, како преноси агенција АП, био пријатељ бившем америчком председнику Билу Клинтону, британском принцу Ендрјуу и америчком председнику Доналду Трампу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације