Мала европска земља проглашена најбољим местом за живот и рад

Novosti Online

понедељак, 08. 07. 2019. у 23:07

Мала европска земља проглашена најбољим местом за живот и рад

Depositphotos

С трона листе скинула Сингапур који је титулу најбољег држао готово пет година
Швајцарска је проглашена најбољим местом за живот и рад.

Тако је ова мала европска земља с трона ХСБЦ-ове листе скинула Сингапур који је титулу најбољег држао готово пет година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -УНЕСКО: Нови локалитети на листи светске баштине

Високи животни стандард, конкурентне плате, али и стабилна политичка и економска слика државе, увелико су помогли да се у ово време глобалне несигурности попне за чак седам места.

Економском климом земље задовољно је 80 одсто испитаника, док је чак 86 одсто њих исказало задовољство политичком ситуацијом.

Око 82 одсто људи који су се због посла преселили у Швајцарску изјавили су да уживају бољи животни стандард у поређењу са својом домовином.

Наиме, чак седам од десет оних који су се преселили у Швајцарску сада уживају виши ниво расположивог дохотка с годишњом просечном платом од 111,587 долара – што је знатно више од глобалног просека од 75.966 долара.

Уз Швајцарску и Сингапур, на врх листе сместили су се Канада, Шпанија, Нови Зеланд, Аустралија, Турска, Немачка, Уједињени Арапски Емирати и Вијетнам.

(Б92/Investitor.me)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Običan radnik

08.07.2019. 23:28

Pa naravno, kad su nemački fašisti sve pare i zlato dali tamo u banke što su pokrali od ljudi koje su pobili širom Evrope tokom II svetskog RATA,..