Поједини конзервативци добили два гласачка листића

Танјуг

субота, 06. 07. 2019. у 23:46

Поједини конзервативци добили два гласачка листића

Илустрација / Depositphotos

Листићи су послати на адресе око 160.000 чланова Конзервативне партије широм земље, али је истрага показала да су поједини чланови примили два листића, рекао је за ББЦ неименовани извор
Поједини чланови британске Конзервативне партије добили су више од једног гласачког листића у процесу избора новог лидера странке, који ће уједно постати нови премијер, јавио је данас ББЦ.


Листићи су послати на адресе око 160.000 чланова Конзервативне партије широм земље, али је истрага показала да су поједини чланови примили два листића, рекао је за ББЦ неименовани извор из странке који је проценио да је у питању око 1.000 људи.


Како преноси Ројтерс, то се десило зато што поједини чланови странке живе и раде у различитим изборним јединицама и могуће је да су приступили конзервативцима на оба места.


У другим случајевима чланови странке су променили име удајом.


Конзервативци бирају новог лидера између бившег министра спољних послова Бориса Џонсона и актуелног шефа дипломатије Џеремија Ханта.


Гласање се завршава 22. јула, а име победника биће објављено дан касније.Према анкети коју је данас објавио Тајмс, Џонсон има подршку 74 одсто бирача, док Ханта подржава њих 26 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације