САД увеле санкције Мадуровом сину Николаситу

Танјуг

петак, 28. 06. 2019. у 19:35

САД увеле санкције Мадуровом сину Николаситу

Николаса Мадурo са сином, фото АП

САД су појачале притисак на председника Венецуеле Николаса Мадура и увеле санкције његовом сину, Николасу "Николаситу" Мадуру, саопштило је Министарство финансија
САД су појачале притисак на председника Венецуеле Николаса Мадура и увеле санкције његовом сину, Николасу "Николаситу" Мадуру, саопштило је Министарство финансија.


Министарство је навело да је Мадуров син био укључен у пропаганду и цензуру, да је профитирао од венецуеланских рудника и помагао у притиску на војску како би се хуманитарна помоћ задржала ван земље, преноси Ројтерс.


Ове санкције су најновији чин у шест месеци напора да се свргне Мадуро, чији су реизбор 2018. године САД и већина западних земаља прогласиле нелегитимним.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мадуро скупља добровољце


"Мадуро се ослања на свог сина Николасита и друге који су блиски његовом ауторитарном режиму да би одржао притисак на економију и угњетавао становнике Венецуеле", изјавио је министар финансија Стивен Мначин.


"Министарство ће наставити да циља саучеснике и рођаке инсајдера незаконитог режима који профитирају од Мадурове корупције", рекао је Мначин.


Председник Доналд Трамп је подржао опозиционог лидера Хуана Гваида који се у јануару прогласио привременим председником.


Мадуро, којег подржавају Кина, Русија и Турска, има подршку војске и других институција и Гваида назива марионетом Вашингтона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације