У рушевинама дела зграде у којој се јуче касно после подне у Бечу догодила експлозија пронађена је једна жена, која није преживела ову несрећу.

Прочитајте још: СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА У БЕЧУ: Урушио се део зграде, четворо теже повређено (ФОТО/ВИДЕО)

Ватрогасне и полицијске јединице успеле су током ноћи да локализују две особе испод рушевина, од којих је једна пронађена.

Ради се о жени која није преживела експлозију, а за другом особом се даље трага.

Укупно 14 особа је повређено у експлозији, од којих двоје тешко.

Прочитајте још: ЕКСПЛОЗИЈА У АУСТРИЈИ: Једна особа погинула, барем 18 повређено после детонације на гасоводу (ВИДЕО)

Од двоје теже повређених један мушкарац, који је био у згради за време експлозије, био је у тешком стању, опасном по животу, али су лекари успели да га стабилизују током ноћи, док је други мушкарац задобио тешке посекотине од стакала која су пала на њега.

Експлозија се, највероватније, догодила између другог и четврток спрата, у згради у којој је било 22 стана и 42 пријављене особе.У току ноћи ватрогасци пронашли су, међу рушевинама, бежиивотну жену, а локализована је и једна друга особа, која не даје знаке живота.

Током целе ноћи је полиција трагала за три нестале особе, најпре "ручно", а потом и уз помоћ механизације.

Портпарол ватрогасаца Кристијан Фајлер каже да је огромна количина делова зида и инвентара на улици и у згради, кроз шта мора да се води потрага за несталима.Полази се од тога да је драму изазвао покварени котао за грејање на гас.

Суседи причају да су чули јаку експлозију, која је потресла све у околини од 100 метара.