ПОГИНУЛИ ПИЛОТ И МЕХАНИЧАР: Промашио писту ударио у зграду (ВИДЕО)

Б. В.

четвртак, 27. 06. 2019. у 08:11

ПОГИНУЛИ ПИЛОТ И МЕХАНИЧАР: Промашио писту ударио у зграду (ВИДЕО)

Фото Служба спашавања РФ

После краћег лета, посада АН-24 авио-компаније "Ангара", која је летела у Улан Уде морала је да се врати на полазни аеродром због неисправности једног мотора
На аеродрому у Нижњеангарску у Бурјатији у четвртак ујутро је због квара на једном мотору дошло до авионске несреће у којој су погинули пилот и механичар. Несрећу су преживела сва 43 путника, други пилот и стјуардеса. После краћег лета, посада АН-24 авио-компаније "Ангара", која је летела у Улан Уде морала је да се врати на полазни аеродром због неисправности једног мотора.

Видљивост је била добра и авион је слетео на писту, али је затим скренуо на траву и ударио у зграду. Према мишљењу експерата до несреће је дошло због знатно веће брзине приликом слетања него што то прописују правила.
Прочитајте још: НЕСРЕЋА У НЕМАЧКОЈ: Сударила се два војна авиона; Један пилот погинуо (ВИДЕО)

Медицинске службе у Нижњеангарску кажу да су повређена 33 путника, али им животи нису у опасности. Погинули пилот Владимир Коломин је имао богато искуство за 34 године радног стажа и 15.702 сата летења, као и авиомеханичар Олег Барданов са 35 година радног стажа и 13.728 сати летења.

Преживели путници причају да су видели кроз прозор да је један мотор престао да ради. Један од путника телефоном је снимио слетање и удар у зграду која се користила као гаража. После удара путници су успели да изађу из оштећене летелице. Тек десетак минута касније експлодирао је и други мотор.