Отац и његова двогодишња ћерка, имигранти из Ел Салвадора, удавили су се у реци Рио Гранде покушавајући да пређу из Мексика у САД.

Фотографија са њиховим телима, коју је објавио мексички лист "Хорнада", узнемирила је јавност и поново отворила дебату о имигрантима.

Како се наводи, Рамирез је преко реке пренео 23-месечну ћерку и вратио се на другу обалу да помогне својој супрузи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Трамп "уклања" милионе илегалних имиграната из САД

Девојчица је потом упала у воду, он је покушао да је спасе, али је обоје однела јака речна струја.

Министарка спољних послова Ел Салвадора, Александра Хил, рекла је да влада те земље покушава да помогне преосталим члановима породице и апеловала на остале имигранте да не ризикују животе док покушавају да уђу у САД, преноси Глас Америке.

Према подацима америчких служби, у протеклој години страдала су 283 миграната.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Још једно дете преминуло у притвору за мигранте

Служба за границе и царине САД саопштила је да су из исте реке Рио Гранде спасени отац са малим дететом из Хондураса.

Влада Гватемале саопштила је да у Тексасу пронађени мртви мајка и троје деце из Хондураса, који су после преласка реке Рио Гранде дехидрирали због високих температура.

Председник САД Доналд Трамп и његова администрација покушавају да смање број имиграната који долазе у САД из Централне Америке. Са Мексиком је постигнут договор да се имигранти задржавају у тој земљи док им надлежни у САД не размотре захтеве за азил.

Америчка администрација такође разговара са владом у Гватемали о потенцијалном споразуму који би од миграната захтевао да затраже азил у тој земљи, а не у САД.