ШОЈГУ ОТКРИВА: Ово је главни циљ рата који води Запад

Новости онлине

26. 06. 2019. у 19:45

ШОЈГУ ОТКРИВА: Ово је главни циљ рата који води Запад

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу Фото Тањуг/АП

Запад води информациони рат са Русијом, у својим настојањима да њоме управља, а затим и да потчини и цео свет, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу
Запад води информациони рат са Русијом, у својим настојањима да њоме управља, а затим и да потчини и цео свет, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.


„Основни и главни циљ овог рата је жеља да се контролише Русија и, на крају, и цео свет“, рекао је Шојгу отварајући конференцију „Актуелна питања информационог супротстављања“ у оквиру Међународног војно-техничког форума „Армија 2019“.


„Агресивни информациони утицај“ Запада на Русију, по његовом мишљењу, везан је са чињеницом да је Русије фактички повратила статус другог пола који је изгубљен након распада СССР-а, а који задржава свет у глобалној равнотежи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шојгу: Одговорићемо на кораке НАТО у близини руске границе


„Са чиме је повезана читава ова агонија (да је тако назовемо) Запада? Са рођењем другог пола светског поретка који су, изгледа, сахранили, већ су и споменик направили, венце припремили... А онда је изненада одлучено да се роди други пол. И он се рађа“, рекао је министар.


Шојгу је оценио да је за Русију ово рођење „није у боловима“. „За нас је то стварање, креативност, енергија. Ми овај посао радимо са жељом. Свет опет постаје мултиполаран. И то се, наравно, неком не свиђа. Истовремено, Запад још увек не разуме да данашњи свет не може тек тако да се заузме и њиме управља“, истакао је министар одбране.


Новинска агенција „Русија севодња“ је званична информативна агенција Међународног војно-техничког форума „Армија 2019“, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер форума.

(sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације