Топлотни талас успорио немачке аутопутеве; Измерено рекордних 38,6 степени у јуну

Бета

среда, 26. 06. 2019. у 12:15

Топлотни талас успорио немачке аутопутеве; Измерено рекордних 38,6 степени у јуну

Depositphotos

Министарство саобраћаја у региону Саксонија-Анхалт увело је ограничење од 100 до 120 километара на час на неким кратким деоницама аутопутева где брзина није обично ограничена
Талас топлоте и високих температура који је ове недеље погодио западну и централну Европу навео је власти немачког региона Саксонија-Анхалт да возачима из предострожности наложе смањење брзине на аутопутевима.

Прочитајте још: СТИЖЕ ТОПЛОТНИ ТАЛАС: Очекује се преко 40 степени, службе у приправности

Власти су упозориле да би температура могла да буде до 40 степени Целзијуса у неким деловима Европе наредних дана.

Прочитајте још: ТОПЛОТНИ ТАЛАС ШИРОМ ЕВРОПЕ: Ево шта чека Шпанију и Француску

Министарство саобраћаја у региону Саксонија-Анхалт увело је ограничење од 100 до 120 километара на час на неким кратким деоницама аутопутева где брзина није обично ограничена.

Немачка железница је у уторак увече позвала хитну службу на станици код аеродрома у Диселдорфу пошто у два воза није радио клима уређај, али нико из воза није евакуисан.

У НЕМАЧКОЈ ИЗМЕРЕНО РЕКОРДНИХ 38,6 СТЕПЕНИ У ЈУНУ


У Немачкој је данас измерено 38,6 степени Целзијуса, што је рекордно висока температура за јун месец која забележена у тој земљи.


Та температура је, према прелиминарним подацима, измерена у Кошену, недалеко од границе са Пољском, у послеподневним часовима, преноси АП.


Претходни температурни рекорд, 38,5 степени, у Немачкој у јуну измерен је 1947. на југозападу земље.


Топлотни талас захватио је велики део западне Европе, а метеоролози предвиђају да би могли да буду оборени историјски рекорди у висини температуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације