Малезијске власти ухапсиле су четири Индијца и заплениле више од 14 килограма дроге и 5.000 корњача пронађених у њиховом пртљагу на аеродрому у Куала Лумпуру.

Прочитајте још: ЛУД СЛУЧАЈ НА БАТРОВЦИМА: Румун поред цариника јео сендвич са екстазијем у колима пуним опушака од џоинта!?

Из царинске службе данас је саопштено да су полицајци пронашли 5.255 беба црвеноухих корњача у малим кутијама у пртљагу два индијска држављанина који су 20. јуна дошли летом из Гуангжоуа у Кини.

Прочитајте још: Пронађено 1.500 корњача у селотејпу (ФОТО)

Наведено је да ти људи нису имали дозволе за корњаче и да су истражитељима рекли да је требало да се продају у Индији као кућни љубимци. Они ће извесно бити оптужени и прети им казна до пет година затвора.

Црвеноухе корњаче спадају међу корњаче којима се највише тргује, на тржишту љубимаца као и меса. За њих су потребне дозволе јер младе корњаче често носе салмонелу и представљају ризик по здравље људи.


Друга два Индијца су ухапшена јер је код њих пронађено 14,34 килограма метамфетамина, вредног око 174.000 долара.


Ти људи, за које се верује да су такозване "мазге", обични људи који за криминалце преносе дрогу, такође ће бити оптужени а у случају осуде им прети смртна казна.