СКУПШТИНА УНИЈЕ ПРАВОСЛАВЉА У ТБИЛИСИЈУ: Српски посланици евакуисани у хотел

С. С. Р.

20. 06. 2019. у 17:28

СКУПШТИНА УНИЈЕ ПРАВОСЛАВЉА У ТБИЛИСИЈУ: Српски посланици евакуисани у хотел

Фото Танјуг/Ап

Грузија нема дипломатске односе са Русијом, са којом су у сукобу због Јужне Осетије и Абхазије које су на референдуму донеле одлуку да се одвоје од бивше совјетске републике

ДЕЛЕГАЦИЈА Скупштине Србије, коју предводи посланик СПО Александар Чотрић, нашла се усред инцидента који су на заседању 26. Интерпарламентарне скупштине православља, у Тбилисију, изазвали опозициони грузијски посланици протестујући против учешћа Русије на овом скупу.

Они су током седнице у згради републичког парламента подигли транспаренте против председника Русије Владимира Путина, викали, бацали папире који су стајали на столовима и просипали воду у правцу руских представника. Скуп је затим прекинут, а делегати су у пратњи обезбеђења евакуисани у хотел.

Грузија нема дипломатске односе са Русијом, са којом су у сукобу због Јужне Осетије и Абхазије које су на референдуму донеле одлуку да се одвоје од бивше совјетске републике.

Према речима Чотрића, у сали је одједном настао метеж и вика.

- Када се ситуација мало смирила пришао сам једном од демонстраната да питам о чему се ради. Рекао је да се противе ставу Русије, али да немају ништа против Србије, јер је и нама окупирана територија. Захвални су што нисмо признали независност Абхазије и Јужне Осетије и рекли да они никада неће признати тзв. Косово - рекао нам је Чотрић. - Неизвесно је хоће ли скуп бити настављен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kole Angelovski.

08.07.2019. 13:53

Tako je kad ih zapad pospe pepelom I zatruje Bez obzira sto su pravoslavni jad od Naroda.