У Мостару је, десет дана након што су град затрпале гомиле смећа па се због врућина ширио несносан смрад, постигнут договор локалних власти и незадовољних грађана о почетку одвоза отпада и деблокади депоније, преноси Хина.

Фена преноси да су мостарски градоначелник Љубо Бешлић и мештани северног дела Мостар постигли договор о деблокади регионалне депоније "Уборак" која је била блокирана протеклих десет дана.

"Задовољан сам да смо договорили одређене ствари са мештанима којих је јутрос био велики број на састанку. Ми смо кроз тај договор направили један акт чија је суштина да се депонија одмах пусти, а да ћемо заједнички радити на изналажењу нове локације уз помоћ свих нивоа власти које су по својој надлежности одговорне да се то питање разријеши", изјавио је након састанка градоначелник Бешлић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Смеће затрпало улице Бара

Наводи се да је, према потписаном споразуму, договорена тренутна деблокада депоније и формирање посебног стручног тима који ће радити на изналажењу могућности за санацију и измештање депоније са тренутне локације.

У стручни тим именована су три представника мештана, а Влада ФБиХ и Влада Херцеговачко-неретванске жупаније на својим наредним седницама именоваће своје представнике.