У свету се појавио трећи ултрабогаташ

Новости онлине

четвртак, 20. 06. 2019. у 22:28

У свету се појавио трећи ултрабогаташ

Власник модне куће „Луј Витон“, Француз Бернар Арно AP Photo

Власник модне куће „Луј Витон“, Француз Бернар Арно постао је трећи човек у историји чије богатство се процењује на више од 100 милијарди долара, пише „Блумберг“
Власник модне куће „Луј Витон“, Француз Бернар Арно постао је трећи човек у историји чије богатство се процењује на више од 100 милијарди долара, пише „Блумберг“.


У овом тренутку, богатство Бернара Арноа се процењује на 100,4 милијарде долара. Од почетка године његова имовина се повећала за 32 милијарде долара због скока цена акција компаније за 43 одсто.


На листи милијардера коју је саставио „Блумберг“, Арно се налази на трећем месту, након оснивача „Амазона“ Џефа Безоса са 119 милијарди долара и бившег шефа „Мајкрософта“ Била Гејтса са 106 милијарди долара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Богати све богатији


Арно поседује имовину која се може упоредити са три процента БДП-а Француске. У исто време, „Форбс“ процењује његово богатство на 97,3 милијарде долара и такође га ставља на треће место листе најбогатијих људи света, након Безоса (156,2 милијарде долара) и Гејтса (102,4 милијарде долара).


(sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације