ЛИСТА ЗА ОДСТРЕЛ КРУЖИ НЕМАЧКОМ: На списку 29 имена из владајуће коалиције!

И. СТАНОЈЕВИЋ

20. 06. 2019. у 08:28

ЛИСТА ЗА ОДСТРЕЛ КРУЖИ НЕМАЧКОМ: На списку 29 имена из владајуће коалиције!

Графити у имигрантским центрима у Немачкој AP Photo

Политичари блиски Меркеловој, благонаклони према мигрантима, у паници због претњи ултрадесничара. На списку 29 имена из владајуће коалиције. Страх "есксплодирао" после убиства Либкеа

СТРАХ који је обузео немачке политичаре, благонаклоне према имигрантима откако је, у свом дому, убијен високи функционер демохришћана Валтер Либке (65), ескалирао је после сазнања да у савезној покрајини Мекленбург - Предња Померанија, постоји права листа смрти?! Списак садржи 29 имена политичара из странке канцеларке Ангеле Меркел, који су директна мета ватреног оружја екстремних десничара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Меркел: Била ми је част водити ЦДУ, време за ново поглавље

Не прецизирајући имена "означених" политичара, немачки таблоид "Билд" наводи да је листу сачинила ултрадесничарска група "Северни крст", са намером да те људе убије симултано, у моменту који се помиње као "Дан Икс", за шта су већ прикупљали оружје и муницију. После рације у "Северном крсту" федерално тужилаштво наредило је даљу истрагу.

Окидач ове екстремистичке "хоботнице" било је Либкеово убиство за које је осумњичен и ухапшен Стефан Ернст (45), чији је ДНК пронађен на месту злочина. Како наводи недељник "Цајт", Ернст има дугу историју учешћа у злочинима мржње, укључујући и бомбашки напад на склониште за мигранте у држави Хесен, 1993. године.

Иако немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер прецизира да Ернстова екстремистичка активност није забележена после 2009. године, а "Билд" тврди и да је избрисан са листе терориста, случај су преузели федерални тужиоци. Зехофер истиче да "постоји довољно доказа да иза злочина стоји крајње десничарска позадина", иако се још не зна да ли је убица деловао сам, или је био део неке мреже.

Експерти који истражују десничарску сцену у Немачкој, упозоравају да су се, у међувремену, лидери странака екстремне оријентације, склонили у "подземље", те да ће потрага за њима бити дуга. Док десничари неофашистичке оријентације тврде да дошљаци добијају немачка радна места и бенефиције из државне касе, а њихова деца светлу будућност на коју заправо немају права, Зехофер указује на знак за узбуну:

- Напад екстремне деснице на високог представника наше земље уперен је против свих нас, колико год нас има. Десничарски екстремизам је растућа опасност и немачко друштво треба да га схвати крајње озбиљно. Овај чин уперен је против немачке државе и против њеног демократског система и представља нову димензију у деловању чланова екстремне деснице код нас - указао је Зехофер.

АНГЕЛИ МЕРКЕЛ НИЈЕ ПРВИ ПУТ ПОЗЛИЛО

ДРХТАВИЦА која је обузела Ангелу Меркел (64), током интонирања химни у знак добродошлице новом украјинском председнику Владимиру Зеленском (41), није преседан. Било да је реч о "тренутној слабости крвотока", или како је тврдила, само дехидратацији, Меркелова се није први пут нашла у тој ситуацији. Канцеларка је имала сличну епизоду приликом државне посете Мексику. А године 2015. у опери, у Немачкој, усред приче о Тристану и Изолди, Ангела се срушила са седишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Komentator

20.06.2019. 10:32

Poznajuci nemacki “patriotizam” cudi me sto ovo nije pocelo i ranije.Protiv sam svakog ubijanja ali krajnje je vreme da neko barem pokusa da stopira globalistickog slugu Sorosa.