ИСТАНБУЛ - Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да не верује да је бивши египатски председник Мохамед Морси умро природном смрћу.

Ердоган је то рекао у истанбулској џамији у којој се окупило на стотине људи ради молитве за преминулог Морсија, првог демократски изабраног председника Египта, а који је свргнут у државном удару 2013. године, пренела је агенција АП.

"Мохамед Морси је отишао Богу током суђења. Да ли је то био нормалан одлазак или су ту били укључени неки други узроци, то је нешто о чему треба размислити", истакао је турски председник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Преминуо бивши председник Египта Мухамед Морси; Упозорио на бројне тајне

"Не верујем да је то била природна смрт", закључио је Ердоган. Морси је преминуо у понедељак током суђења, а у уторак је сахрањен у Каиру. Морси је преминуо од срчаног удара, након што се онесвестио током суђења под оптужбом за шпијунажу.

Како је навео његов син Ахмед на свом фејсбуку, Морси је сахрањен поред осталих важних чланова Муслиманске браће, а сахрани су присуствовали чланови породице. Канцеларија Уједињених нација за људска права позвала је данас на покретање независне истраге о смрти Морсија, истакавши да би она требало да обухвати све аспекте његовог лечења у периоду од скоро шест година проведених у притвору.