Два јака земљотреса погодила су данас југозападну кинеску провинцију Сечуан, а према првим извештајима из овог дела Кине најмање једна особа је настрадала.


Први потрес, јачине 5,9 степена по Рихтеровој скали, пратио је око 30 минута касније још један магнитуде од 5,2, оба са дубином од 10 километара са епицентром у близини округа Чангнинг, саопштио је Амерички геолошки завод, преноси Ројтерс.


Државна телевизија саопштила је и да су спасиоци стигли до епицентра који је углавном у руралном подручју и да су извукли неке људе из рушевина живе.


Кинески државни медији кажу да се потрес осетио у великим градовима тог региона, укључујући и главни град покрајине Сечуан, Ченгду и граду Чонгкинг.


Прочитајте још: Снажан земљотрес погодио северозапад Кине


Кинеска агенција Синхуа саопштила је да је неколико кућа оштећено у Чонгкингу, али да није било повређених тамо, према подацима Општинске канцеларије за ванредне ситуације.


Слике објављене у државним медијима и на њиховим друштвеним налозима су показале пукотине на појединим зградама и људе који су трчали улицама у неким градовима у Сечуану.


Овај део Кине подложан је потресима, а у великом земљотресу у Сечуану у мају 2008. настрадало је скоро 70.000 људи, подсећа агенција.