МАХАО ПАПИРОМ: Трамп случајно открио план за мексичке мигранте

Д. Д. С.

среда, 12. 06. 2019. у 09:40

МАХАО ПАПИРОМ: Трамп случајно открио план за мексичке мигранте

Амерички председник Доналд Трамп Фото Тањуг/АП

Он је пред медијима толико махао провидним папиром на коме су били детаљи договора, да фотографи нису пропустили прилику да га сликају

Амерички председник Доналд Трамп нехотице је открио детаље споразума о имиграцији са Мексиком, чије је детаље одбијао да открије новинарима, наводећи да су тајни. Али он је пред медијима толико махао провидним папиром на коме су били детаљи договора, да фотографи нису пропустили прилику да га сликају.

Када су фотографију увеличали, открили су детаље споразума у коме се наводи план да се Мексико означи као "сигурна земља трећег света". Од Мексика се тражи да се обавеже да ће одмах преиспитати своје законе како би могао да постане та сигурна земља, јер би се онда захтеви за азил миграната разматрали ту, уместо у САД.Прочитајте још - Трамп: Ким ми је послао "веома топло писмо"

У документу се наводи да се Мексико обавезао да направи базу која би му омогућила да постане земља трећег света. План садржи и делове регионалног плана за азил, који би укључио и неколико јужноамеричких земаља које прихватају мигранте.

Француски председник Емануел Макрон је одлучио да пошаље Трампу ново дрво пријатељства, пошто се прво, које су лане заједно засадили у дворишту Беле куће, осушило. Метафора о осушеном дрвету је, због неслоге двojице лидера о низу светских питања, усијала друштвене мреже. Макрон каже да не треба у свему тражити поруку.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације