Штрахеу прети искључење из ФПО ако прихвати мандат у ЕП

Танјуг

понедељак, 03. 06. 2019. у 10:45

Штрахеу прети искључење из ФПО ако прихвати мандат у ЕП

Хајнц Кристијан Штрахе Фото Тањуг/АП

ФПО Горње Аустрије већ припрема захтев за његово искључење из странке уколико од 2. јула буде члан Европског парламента
Доскорашењем лидеру Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијану Штрахеу прети искључење из странке уколико буде прихватио посланички мандат у Европском парламенту, који је освојио на основу директних гласова на прошлим изборима.


ФПО Горње Аустрије већ припрема захтев за његово искључење из странке уколико од 2. јула буде члан Европског парламента.


"Тиролер Тагесцајнтунг", позивајући се на страначке кругове, пише да би Штрахе могао предупредити искључење из странке и затражити мировање чланства, односно и напустити партију, а потом деловати као независни посланик у Европском парламенту.


Штрахе је на прошлим изборима за Европски парламент освојио више од 44.000 директних гласова, а за директан мандат неопходно је добити 33.000 гласова предности.


На Фејсбуку је најпре написао да прихвата добијени мандат, али је затим ту поруку избрисао и најавио да жели да размисли о томе и коначну одлуку донесе након разговора са породицом и пријатељима.


Штрахе се пре две недеље повукао са свих политичких функција након што је објављен видео снимак, направљен пре две године на Ибици, на којем је нудио једној наводној нећаки руског милијардера државне послова за финансијску пдоршку његовој странци уз навођење и како да заобиђе финасијске контролне власти.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ШТРАХЕ ДАО ПРВИ ИНТЕРВЈУ ПОСЛЕ АФЕРЕ: Био сам наиван, разочаран сам јер ме је Гуденус повезао са криминалцима


Иначе Штрахе је пуних 14 година водио ФПО и донео велике успехе на изборима, до поновног уласка у савезну владу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zoran

03.06.2019. 11:23

Demokratski nema sta. Mandat direktno od naroda smeta od naroda neizabranim, ali odabranim ''delegatima''.