Због суше Сиднеј увео рестрикције воде, прву за 10 година

Бета

уторак, 28. 05. 2019. у 23:07

Због суше Сиднеј увео рестрикције воде, прву за 10 година

Free image Pixabay

Сиднеј је објавио у уторак да уводи прве веће рестрикције воде у последњих 10 година да би се изашло на крај са несташицом изазваном сушом која је захватила Аустралију
Сиднеј је објавио у уторак да уводи прве веће рестрикције воде у последњих 10 година да би се изашло на крај са несташицом изазваном сушом која је захватила Аустралију.

Влада аустралијске државе Нови Јужни Велс навела је да област Сиднеја пролази кроз најтеже несташице воде од 1940-их, и да ће рестрикције трајати до идуће недеље.

Државна министарка за воду Мелинда Пави је рекла да се ради "рекордној суши"

Становницима Сиднеја прети казна од 220 аустралијских долара (136 евра) ако буду заливали баште, а фирмама казна од 550 аустралијских долара долара.

Прочитајте још - Коале су пред изумирањем

Аустралија је од децембра до фебруара прошпла кроз своје најтоплије лето.

Управљање водним ресурсима једна је од тема која је више пута покретана за време кампање за изборе 18. маја.

Free image Pixabay

То је нарочито било због случаја почетком године када је угинуло више од милион риба у басену Мари-Дарлинг, великом систему река и речица на југоистоку земље. Власти су навеле да је тај помор рибе био због миског нивоа воде, изазваног сушом и због сувише великог коришћења воде из тих река.
Free image Pixabay

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

alex miles

29.05.2019. 05:15

Pisete gluposti, navikli ste da vam je Beograd Srbija, dok Sydney nije Australia vec samo jedan grad u Australiji. Za informaciju, nekih hiljadu Km. na jug u Melburnu gde ja zivim kisa pada vec nedeljama. Toliko o vasim informativnim sposobnostima !.Uf !