Зеленски позвао полицију да не користи силу

Танјуг

26. 05. 2019. у 18:37

Зеленски позвао полицију да не користи силу

Фото Танјуг / АП

Председник Украјине Владимир Зеленски затражио је од полиције да не користе силу против учесника политичких протеста, уколико они не ремете јавни ред

Председник Украјине Владимир Зеленски затражио је од полиције да не користе силу против учесника политичких протеста, уколико они не ремете јавни ред.

Украјински медији раније су јавили да су 20-годишњи мушкарац и 16-годишња девојка организовали протест у центру града Ровна, где су тражили опозив Зеленског. Медији наводе да овај скуп није одобрен.

Они сматрају да је украјински председник прекршио закон тиме што је поставио своје пријатеље на кључне позиције и да би због тога требало да поднесе оставку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  PRITISCI SAD NA ZELENSKOG: Mora da se otarasi sponzora

"Проверио сам ситуацију о наводном хапшењу мушкарца и младе девојке, који су организовали протест против мене у Ровну. Није било никаквог хапшења, али су органи реда могли блаже да реагују. Полиција ће извршити провере. Позивам Министарство унутрашњих послова да не користи мере против политичких демонстраната, уколико они не ремете јавни ред и мир. Не плашим се критика", рекао је Зеленски, преноси ТАСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације