СЕКТАШКИ МАСАКР ПОТРЕСА НЕМАЧКУ: Мушкарци убијени самострелом држали се за руке, а 666 километара даље две девојке су се предозирале

Novosti online

26. 05. 2019. у 15:01

СЕКТАШКИ МАСАКР ПОТРЕСА НЕМАЧКУ: Мушкарци убијени самострелом држали се за руке, а 666 километара даље две девојке су се предозирале

Twitter The New York Times ‏Verified account@nytimes

Немачка полиција истражује масовно убиство учесника сексуалне секте повезане са средњим веком. Троје људи је, након витешког турнира, убијено из самострела
Немачка полиција истражује масовно убиство учесника сексуалне секте повезане са средњим веком. Троје људи је, након витешког турнира, убијено из самострела. Неколико дана касније, полиција је пронашла тела још два припадника култа, који су умрли од предозирања, тачно 666 километара од места смрти претходних секташа. Према речима очевидаца, међу петорицом убијених је био један човек - врста гуруа који је командовао другима, као робовима.

Немачка полиција истражује тајанствени случај наводног самоубиства петоро људи, који су били у кругу средњовековних борилачких вештина. Тела три особе пронађена су у хотелу у граду Пасау у јужној Баварској. Лешеве је пронашла жена која је дошла да очисти собу. Према њеним речима, двојица мртвих мушкараца лежала су на кревету, држећи се за руке. Касније је полиција успела да утврди њихове идентитете: то су били 53-годишњи Торстен Вајс и 33-годишњи Керстин Ендерс. Поред кревета је пронађено и тело 30-годишње Фарине Каспари.

Све жртве су имале ране од стрела из самострела - један мушкарац је убијен са две стреле испаљене у главу и три у груди, док је његов друг умро од две стреле од којих је једна погодила главу, а друга у груди.

Као што истрага каже, Каспари је прво пуцала у своје пријатеље, а онда је извршила самоубиство.
У соби нису пронађени знаци борбе или присуства странаца. С тим у вези, полицијски службеници су сугерисали да је масакр планиран унапред и да су сво троје добровољно умрли. Поред тога, у просторији су пронађена и два тестамента која су потписали Вајс и Ендерс.

Према локалним медијима, очевици који су уочи убиства видели њих троје, приметили су да су сви изгледали "чудно" - један од њих је имао дугачку белу браду, а сви су били потпуно обучени у црно. Стигавши у хотел, пожелели су свим присутним добро вече и отишли ​​у собу на другом спрату, узевши са собом воду и Кока-Колу, рекао је гост хотела за Меркур. Као што је сугерисано у немачком издању Билд-а, они су се врац́али са "витешког турнира".


Twitter Ω Paladin‏ @omega_paladin MayУ процесу истраге мистериозног убиства, полиција је такође пронашла тела још две жене, уско повезане са раније убијеним у Пасау Вајсу, Ендерсом и Каспари. Тако је у стану преминулог рођака пронађена сестра Фарине Каспари, 35-годишње Гертруде Каспари, која се налази тачно 666 километара даље, у граду Витингену. Уз њу је била и 19-годишња ученица по имену Карина. Обе су, наводно, умрле од предозирања.

- Тела су откривена када је неко од комшија чуо за вести из Пасауа и рекао полицији да је поштанско сандуче попуњено и да се из стана осећа чудан мирис - рекао је тужилац.

Према речима Карининих родитеља, учитељ латинског је учествовао у истој секти и наводно је силовао на почетку познанства. Она је са њим почела да иде у средњовековни круг борилачких вештина, где су вец́ били ангажовани његова супруга Керстин Ендерс, као и сестре Каспари и Торстен Вајс. Међутим, након неколико месеци, учитељ је извршио самоубиство без навођења разлога.

Одмах по уласку у круг, њихова кц́ерка се драматично променила, каже пар. Карина, која је увек била веома весела и љубазна, упала је у депресију, префарбала косу у црно и одржавала комуникацију само са својим новим пријатељима.

Twitter killers‏ @killingbeillin

Када је Карине навршила 18 година, она се удаљила од родитеља, потпуно прекидајуц́и комуникацију с њима. Као што су истражитељи успели установити, у том тренутку она се настанила на фарми у Доњој Саксонији, коју је Вајс изнајмљивао с Ендерсом и сестрама Каспари неколико месеци 2017. године. Око тог времена, све жене су престале да комуницирају са својим рођацима, водец́и изоловани начин живота.

Прве сумње о необичној дружини произашле су од власника фарме, који их је видео више пута. Према Александру Кругеру, Вајс је третирао жене као робове.

- Постојало је осец́ање да је он њихов господар. Човек је избацивао оштре кратке фразе као да је издавао наредбе, а девојке су послушно слушале и нису чак ни подигле главу. Да нисам лично са њим разговарао неколико пута, помислио бих да их држи у страху - рекао је комшија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације