Пентагон, у светлу ескалација тензија са Ираном, намерава да представи Белој кући план за слање додатних 10.000 војника на Блиски исток, сазнаје телевизија „Фокс њуз“.


Извори телевизије наводе да се такође ради и о распоређивању батерија лансирних противваздушних система „Патриот“ и ратних бродова.


Како се наводи, коначна одлука још није донета и не зна се да ли ће Бела кућа делимично или у потпуности одобрити планове Пентагона.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шеф Пентагона о акцији у Заливу: Отклонили смо ризик од напада Ирана


Због ескалације ситуације око Ирана, Сједињене Америчке Државе раније су у Персијском заливу и његовој близини концентрисале најмање седам ратних бродова и распоредиле ракетни систем „Патриот“. Пентагон је овај корак назвао одговором на „знакове повећане готовости Ирана да спроводи офанзивне операције против америчких снага и заштити наше интересе“.


Амерички председник Доналд Трамп раније је изразио наду да ће Сједињене Америчке Државе успети да избегну рат са Ираном. Врховни вођа ове земље Али Хамнеј изјавио је да Техеран не намерава да води рат са Вашингтоном, али ће наставити да се опире Сједињеним Америчким Државама.

(sputniknews.com)