НОВИ ДЕТАЉИ СКАНДАЛА: Српкиња упозорила Штрахеа да је реч о намештаљци; Адвокат и детектив стоје иза снимка? (ВИДЕО)

Новости Онлине/Агенције

среда, 22. 05. 2019. у 20:05

НОВИ ДЕТАЉИ СКАНДАЛА: Српкиња упозорила Штрахеа да је реч о намештаљци; Адвокат и детектив стоје иза снимка? (ВИДЕО)

Фото: youtube.com

Тајана Гуденус прва је посумњала у наводну нећаку руског олигарха због које је бивши вицеканцелар и председник Слободарске странке Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе доживео велики скандал
Тајана Гуденус прва је посумњала у наводну нећаку руског олигарха због које је бивши вицеканцелар и председник Слободарске странке Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе доживео велики скандал.

Bажно је напоменути и то да је Тајана Гуденус, која је најпре била означена као "фатална Српкиња" због које је пала аустријска влада, заправо упозорила Штрахеа да им друга жена у соби, наводна нећака руског милијардера, смешта... Ова друга жена практично се не види на снимку, а појављује се на само неколико минута, преноси "Express.hr".

Јавности је приказан само мањи део шестосатног снимка на ком се види како Штрахе, очигледно под утицајем алкохола, разговара са женом која се представила као Аљона Макараова, нећака руског тајкуна.

Са њима су били десна Штрахеова рука Јохан Гуденус и његова супруга Тајана, иначе српског порекла.

Дер Стандард открива да је у великом делу снимка који није јавно објављен, у једном тренутку упитала: "Није ли ово можда клопка?" Ипак, на те њене речи нису се обазирали нити њен супруг Гуденус, још мање Штрахе. Тајана Гуденус, можда је напросто била довољно трезна па да посумња у обећање фантомске Рускиње да ће купити највећи аустријски дневни лист Кроненцајтунг уочи избора 2017. и осигурати тотално медијско навијање за ФПО.

Тако би ова изразито десничарска странка освојила изборе, у замену за намештање послова за инвестирање илегалних 250 милиона евра из Русије у Аустрију.

ОЕ24 открива да је Гуденус тог дана испао најнаивнији у том друштву. Госпођа им се представила као Аљона Макарова, нећака руског олигарха Игора Макарова, власника Арети-Холдинга који ради с гасом и нафтом.

Прочитајте још - ДЕТАЉИ О КОМПРОМИТУЈУЋЕМ СНИМКУ: У афери Штрахе кључну улогу имао бечки адвокат; „Операција” трајала неколико месеци


Штрахеу, који је у том тренутку наводно попио, ситуација је постала сумњива.

"Клопка, клопка, то је тотална клопка", казао је Штрахе. "Ма, није то клопка", умиривао га је Гуденус у тешком дијалекту, преноси хрватски портал.

Оно што је Штрахеу било сумњиво, били су нокти наводне Макаровљеве нећаке, који, како је он то сматрао, нису били довољно чисти за једну тако богату жену. Према неким тумачењима чини се да га је Гуденуса у то чак и успео да увери.

На снимци се чује да је Штрахе тој Рускињи обећао да убудуће грађевинска фирма Штрабах, која добија највише државних конкурса, ако ФПО победи на изборима, неће више добијати ништа, него ће послове добијати наводна фирме те Рускиње. "По вишој цени", додао је, односно по цени вишој од реалне.


АДВОКАТ И ДЕТЕКТИВ СТОЈЕ ИЗА ВИДЕА КОЈИ ЈЕ СРУШИО ШТРАХЕА?

Иза видео снимка који је срушио доскорашњег вицеканцелара и лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО), Хајнц Кристијана Штрахеа, а уједно и аустријску владу, стоје један бечки адвокат и детектив, тврди бечки дневник “Естерајх” И телевизији “Ое24”.

Лист тврди, позивајући се на експерта за безбедност Сашу Вандела, да су адвокат Рамин М. персијског порекла, и аустријски детектив Јулиан Х. организовали клопку и снимили видео.

У интервјуу за „Ое24“ Вандл, који је био некадашњи шеф детектива Јулиана, каже да га је обучио и да видео са Ибице јасно носи „његов рукопис“.

То сам приметио чим сам погледао снимке“, каже Вандел додајући да се Јулиан Х. Штрахеу и његовој десној руци Јохану Гуденусу представио као бизнисмен из Минхена „Јулиан Талер“.

Јулиан у Минхену има детективску агенцију и живи у Бечу.

Јулиан је кривично гоњен и осуђен, и био је умешан у привредну шпијунажу код фирме Пласер и Тојрер“, додао је Вандел. Јулиан је пријатељ са бечким адвокатом који је договорио први састанак са Гуденусом, потврдио је Вандел.

Трошкове производње видео снимка који је срушио челнике ФПО Вандел је проценио на око 600.000 евра.

Према његовим речима, видео снимци су понуђени за више од милиона евра и он сматра да иза свега стоји „политички налогодавац“.

Иначе бечки адвокат је познат и по томе што је већ 2015.нудио саветницима блиским Социјалдемократској партији (СПО) и Народној странци (ОВП) видео снимке на којима је наводно Штрахе са илегалним супстанцама.

Тај видео материјал никада није успео да уновчи, јер је тражио превелике своте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

ADVOKAT PERSIJSKOG POREKLA

23.05.2019. 00:12

Nazalost, pobedise ga migranti i Soros. Nadam se da ce za tu zamku koju su mu napravili, jos vise glasova dobit evropska desnica, na prestojecim izborima za parlament te tvorevine zvane EU.

shone

23.05.2019. 01:08

covek se malo opustio u zenskom drustvu.Novomatic Strabag i ostali financiraju stranke a o tom se suti.Jadan hc strache nasjeo bezveze

Deki

23.05.2019. 05:47

Prosto neverovatno da postoje tako naivni politicari.Ovo je vise nego smesno sta je sebi dopustio.Navukli ga ko dete.Manjak inteligencije ili nesto drugo..

Рашо

23.05.2019. 07:32

Добро је Штрахе и прошао, Јерг Хајдер је изгубио главу. Занимљиво је да нико не поставља питање ко је све наместио? Чудно је и да су сви десничари Европе (Штрахе, Берлускони, Салвини, Ле Пен,.... ) зли, крадљивци, преваранти, ... а од других нико? Необична појава је да су сви који су за ЕУ, САД, мигранте, хомосексуалце, банке, ... савршено поштени!

Paranoid

23.05.2019. 17:16

Da ovakav snimak ispliva kod nas, glavno pitanje bi bilo - ma ko nas je to ilegalno snimao?! Zapravo, već se dešavalo (npr afera 'dva papka' i željka cvijanović)