Албански премијер Еди Рама не прихвата захтев уједињене албанске опозиције о одлгању локалних избора у тој земљи заказаних за 30. јун, преноси портал а1он.


Он је најавио да његова Социјалистичка партија, која предводи коалицију Алијанса за европску Албанију сачињену од 24 партија, 31. маја почиње изборну кампању за избор градоначелника и чланова општинских савета у 61 општини.


Како је објавио портал, на састанку с парламентарном групом на коме је презентовао изборни програм, Рама је захтевао да се организују сусрети на територији целе земље како би се убедили бирачи да изађу на изборе и да им се објасни које су последице ако покушају да угрозе изборни процес.


Наводи се и да ће албански грађани бити упозорени и на могућност забране уласка у САД и ЕУ ако наруше изборни процес 30. јуна.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рама и Баша имају тајни договор?


Рама је поручио посланицима да не допусте да буду испровоцирана од стране симпатизера опозиције, али да сваки инцидент региструју.


Почетак изборне кампање поклапа се с кулминацијом политичких тензија у Албанији.


Албанска опозиција на челу с Демократском партијом Љуљзима Баше 25. маја ће одржати шести национални протест, након чега је најавила и радикализацију својих активности.


Обнављање протеста најавили су и студенти из Албаније.