Убијено 11 тигрова због ритуала

Танјуг

20. 05. 2019. у 23:59

Убијено 11 тигрова због ритуала

Фото ЕПА

У Индији је ухапшено 19 особа у области Мађа Прадеш због убиства 11 тигрова од 2018. године
У Индији је ухапшено 19 особа у области Мађа Прадеш због убиства 11 тигрова од 2018. године.


Већина ухапшених су припадници племена из тампон зона и резервата за дивље животиње, који су убијали тигрове и леопарде како би делове њихових тела користили у ритуалима приношења жртве божанствима, преноси "Хиндустан тајмс".


Како се наводи, они су веровали да ће то удаљити зло од њихових домова и живота и донети срећу.


"Делови тела, као што су канџе, зуби и бркови, нудиле су се локалним божанствима због веровања да ће их то одбранити од урока, побољшати здравље и донети просперитет", појаснили су званичници одељења за дивље животиње.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тигрови, мачке и пси страдали у пожару у склоништу за животиње у Румунији(ВИДЕО)

Званичници су открили да је већина великих мачки, чије су делове користили за ове ритуале, убијена постављањем замки са електричним жицама или тровањем у тампон зони њиховог природног станишта, уз помоћ доушника.


"Чим би тигрове стресла струја, ловокрадице би им уклањали шапе, канџе, бркове, кожу и зубе и затим их закопавали", рекао је један од званичника.


Како је рекао, након што се домогну делова тела, ловокрадице су контактирале припаднике племена и за то наплаћивали 10.000 до 20.000 рупија.


Ритуали у којима се користе делови тела великих мачака практикују се још у провинцијама Сеони, Балагхат, Мандла и Диндори, а сличне праксе забележене и у провинцијама Бетул и Раизен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)