Најмање 17 људи, већином страних туриста, повређено је данас у снажној експлозији у близини аутобуса код новог Великог египатског музеја који се гради на подручју пирамида у Гизи, јавља лист "Нешенел" из Уједињених Арапских Емирата.

Према информацијама овог листа из египатских служби безбедности, највероватније је детонирана импровизована експлозивна направа.

"Скај њуз Арабија" јавио је да је експлозив детониран док је аутобус пролазио поред музеја у Гизи, на ободу египатске престонице Каира.

Прочитајте још - Египат: Експлозија бомбе на путу, погинуо један полицајац, четворица рањена

На фотографијама са места експлозије види се како амбулантне службе помажу повређенима, оштећени аутобус и туристи који се држе за главе док излазе из возила на којем су попуцала стакла.

Наводи се да за сада нико није преузео одговорност за напад, али се подсећа да се египатске безбедносне снаге боре против снага Исламске државе у Египту, посебно у североисточној области Синаја.

Ројтерс такође наводи да нема података о томе да је неко погинуо, а извор из египатских безбедносних служби казао је да су међу повређенима држављани Јужне Африке.

Један од очевидаца, Мохамед ел-Мандух који је је био у возилу у близини, казао је Ројтерсу да се зачула "веома гласна експлозија".