Гласне експлозије одјекнуле су вечерас Дамаском, док су сиријски државни медији јавили да непријатељски пројектили долећу из правца Израела, који је претходно потврдио да изводи низ напада унутар Сирије.

Сиријска ваздушна одбрана је лоцирала објекте који долећу из "окупиране територије (Израеела и палестинских територија)" и оборила више њих, јавила је сиријска државна телевизија цитирајући војне изворе, пренео је Ројтерс.

Британска агенција преноси и да је сиријска телевизија објавила снимке ноћног неба кроз које се уздиже светлосни сноп уз звукове експлозија.

За сада нема извештаја о евентуалним жртвама или материјалној штети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - VRI NA BLISKOM ISTOKU: Na pomolu novi rat Izraela sa Libanom zbog Irana ili pomorskog blaga vrednog milijarde dolara?

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону је јавила да су експлозије изазване изралексом ракетном паљбом на циљеве у околини Дамаска.

Како преноси Ројтерс, о нападу се за сада није оглашавао ни Израел, који је, међутим, у више наврата потврдио да гађа циљеве у Сирији који су повезани са блиским савезницима сиријске владе - Ираном и Хезболахом.

Израел сматра Иран својом највећом претњом, као и либански шиитски радикални покрет Хезболах, који ужива подршку Техерана.


Syria claims Israel attacked targets near Damascus https://t.co/alXu8Kuw2z