Само су САД - не Немачка или ЕУ - заинтересиране за економске санкције против Русије, изјавио је шеф Одбора за економију и енергетику Бундестага, Клаус Ернст. Он је додао да немачки посланици разматрају начине за укидање економских ограничења.


Ернст је оптужио САД да се понашају као да је Немачка њихова колонија, док Вашингтон покушава да малтретира Европљане због куповине руског гаса.


- Те мере не циљају само Русе, већ намерно циљају на Европљане, на пример немачке енергетске компаније укључене у Северни ток 2 - рекао је он на конференцији о перспективама енергетске сарадње између Русије и ЕУ у организацији Руског гасног друштва.


Амерички званичници, укључујући председника Доналда Трампа, државног секретара Мајка Помпеа и амбасадора САД у Берлину Ричарда Гренела, успротивили су се руском гасоводу Северни ток 2 који треба да буде завршен 2019. године. Они су запретили санкцијама европским компанијама ако наставе да улажу у тај пројекат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немци поручују војсци САД: Американци, одлазите из наше земље!


- Акције америчког амбасадора у Немачкој су једноставно неприхватљиве - рекао је Ернст, преноси Раша тудеј.


Како сматра шеф Одбора за економију и енергетику Бундестага, прави циљ јесте да се ЕУ натера да купује амерички гас.


Говорећи о другим економским мерама против Русије, Ернст је приметио да су САД једина страна која има користи од њих.


- Тренутно се расправља у Одбору за економију Бундестага како санкције против Русије могу бити укинуте. Ни Немачка, ни Европа нису заинтересоване за ове санкције. Једини којима одговарају ове санкције су Американци – рекао је шеф Одбора за економију и енергетику Бундестага.(rt.com)