ИСПИТИВАЊЕ У ГРЧКОЈ ПОКАЗАЛО: Нова демократија у предности испред владајуће Сиризе

Танјуг

четвртак, 16. 05. 2019. у 20:45

ИСПИТИВАЊЕ У ГРЧКОЈ ПОКАЗАЛО: Нова демократија у предности испред владајуће Сиризе

AP Photo

На предстојећим изборима за Европски парламент, који ће бити одржани 26. маја, за Нову демократију гласало би 29,3 одсто испитаника, док би за Сиризу гласало 21,7 одсто
Највећа грчка опозициона странка, конзервативан Нова демократије, ужива 7,6 одсто већу подршку од владајуће странке Сириза, показују резултати истраживања јавног мњења у Грчкој десет дан пре одржавања локалних избора и избора за Европски парламент, преноси МИА.


На предстојећим изборима за Европски парламент, који ће бити одржани 26. маја, за Нову демократију гласало би 29,3 одсто испитаника, док би за Сиризу гласало 21,7 одсто. Следе Покрет за промене са 6,3 одсто, националистичка Златна зора са шест одсто и Комунистичка партија Грчке са 5,1 одсто подршке испитаника.


Остале странке у Грчкој имају подршку испод три одсто.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРЧКА НА КОРАК ДО ВАНРЕДНИХ ИЗБОРА: Оставка Каменоса покренула лавину


На питање која је странка боља за економско стање домаћинстава, 40,2 одсто испитаника одговорили су да ће подржати владу с Новом демократијом на челу с Киријакосом Мицотакисем, док би само 27,9 одсто подржало актуелну владу на челу са Алексисом Ципрасом.


Истраживање агенције МАРЦ за потребе грчке телевизије Антена спроведено је од 10. до 14. маја на узорку од 1.292 испитаника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације