Бафет: Трговински рат САД и Кине био би лош по читав свет

Танјуг

понедељак, 06. 05. 2019. у 23:33

Бафет: Трговински рат САД и Кине био би лош по читав свет

Фото ЕПА

Ескалација трговинског спора између САД и Кине била би врло лоша по читав свет, оценио је данас амерички инвеститор и милијардер Ворен Бафет
Ескалација трговинског спора између САД и Кине била би врло лоша по читав свет, оценио је данас амерички инвеститор и милијардер Ворен Бафет.


“Суноврат акција у електронском трговању који је уследио након претње америчког председника Доналда Трампа да ће повећати тарифе на кинеску робу је рационалан”, поручио је Бафет, признавши истовремено да две највеће економске силе у свету играју са високим улозима у овој “опасној игри”.


“Ако заиста дође до трговинског рата, то би било лоше по читав свет, зависно од обима рата", рекао је Бафет за ЦНБЦ.


Објашњава, међутим, да постоје тренуци када у преговорима користите оштрије речи.


"Дакле, људи преговарају на различите начине", рекао је Бафет, али је додао да начин на који Трамп преговара са Кином није начин на који би се он носио са тиме, због чега је више сугерисао приступ "узми или остави".


ПРОЧИТАЈТЕ И: Трамп најављује нове тарифе на кинеску робу


Он је у интервјуу за ЦНБЦ рекао и да америчко-кинески трговински спор неће утицати на начин пословања његовог инвестиционог фонда “Беркшир Хатавеја”, као и да не може предвидети исход америчко-кинеског трговинског спора.


Навео је и да инвестиција његовог фонда у нафтну компанију Оксидентал Петролеум (Очидентал Петролеум), у вредности од десет милијарди долара, заправо представља дугорочну опкладу на цене нафте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације