ПОСЛЕ БОМБАШКОГ НАПАДА: Државне школе у Шри Ланки обновиле наставу

Танјуг

06. 05. 2019. у 14:51

ПОСЛЕ БОМБАШКОГ НАПАДА: Државне школе у Шри Ланки обновиле наставу

Фото Танјуг / АП

Државне школе у Шри Ланки обновиле су данас наставу уз снажне мере безбедности након бомбашких напада у тој земљи, али многи забринути родитељи оставили су децу код куће због страха од нових напада исламских екстремиста

Државне школе у Шри Ланки обновиле су данас наставу уз снажне мере безбедности након бомбашких напада у тој земљи, али многи забринути родитељи оставили су децу код куће због страха од нових напада исламских екстремиста.

Две недеље после самоубилачких бомбашких напада у хотелима и црквама у којима је погинуло 257 људи, војници су јуче обавили безбедносни преглед школа након што су државне образовне институције биле позване да поново крену да раде, пренео је Ројтерс.

Настава у средњим и старијим разредима обновљена је данас док ће у нижим разредима бити обновљена касније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Predsednik Šri Lanke obećao da će iskoreniti terorizam

Упркос строгим безбедносним и војним патролама, већина учионица остала је празна, док су приватне школе, укључујући и католичке, остале затворене.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Iza masakra u Šri Lanki stoje stranci?

Екстремистичка група из Шри Ланке повезана са Исламском државом извела је 21. априла, на Ускрс по Грегоријанском календару, више симултаних напада на хотеле и цркве на Шри Ланки, у којима је убијено више од 250 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације