Грчка полиција ухапсила је у петак у Атини неименованог вођу самопроглашеног "анархистицког колектива" Рубикон, док је други лидер исте групе наводно претио судијама тражећи да одобре одсуство осуђеном терористи Димитрису Куфодинасу, који штрајкује глађу, преноси сајт Катимерини.

Полиција је саопштила да је 53-годишњи анархистички лидер ухапшен пошто је група поново упала у адвокатску канцеларију, која служи и као агенција за наплату дугова у име банке. Анархисти су разбили опрему у канцеларијама у згради преко пута грчког парламента.

У невезаном инциденту, признати лидер Рубикона Гиоргос Калаицидис запретио је судијама на свом Фејсбук налогу да одобре одсуство осуђеном терористи Димитрису Куфодинасу, који штрајкује глађу.

Куфодинас служи вишеструке доживотне казне због улоге главног нападача у неколико убистава која је починила терористчка група "17. новембар". Куфодинасу, који је ухапшен 2002. године, у протеклих неколико година одобрено је неколико одсустава, али му је овог пута ускраћено, па протестује штрајком глађу.