Њујорк забрањује рекламе за алкохол на градској имовини

Танјуг

среда, 01. 05. 2019. у 23:20

Њујорк забрањује рекламе за алкохол на градској имовини

Depositphotos

Град Њујорк забранио је рекламирање алкохола на градским објектима и имовини наводећи да претерано конзумирање алкохола представља ризик по здравље
Град Њујорк забранио је рекламирање алкохола на градским објектима и имовини наводећи да претерано конзумирање алкохола представља ризик по здравље.

Забрана која ступа одмах на снагу односи се на аутобуска стајалишта, киоске, пунктове бежичног интернета и киоске за рециклажу, али не и на локације где се продаје алкохол као што су ресторани, стадиони и концертне дворане.

Постојеће рекламе алкохолних пића моћи ће да остану до истека уговора, преноси АП.

Овакву одлуку претходно су донели и Филаделфија, Сан Франциско и Лос Анђелес.


"Ова одлука о забрани рекламирања алкохола на градској имовини потврђује нашу посвећеност здрављу и одлучност да заштитимо добробит свих Њујорчана", рекао је градоначелник Бил де Бласио.

Градски челници наводе да студија показује да изложеност рекламама за алкохол може да подстакне људе да пију више, а регистрован је пораст смртних случаја изазваних алкохолом.

Скоро 2.000 Њујорчана умрло је 2016. године из разлога повезаних са алкохолом, као што су болести јетре или вожња у алкохолисаном стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Astoria

02.05.2019. 04:12

Konačno su se setili. Alkohol i beskućnici ovde prave ogromne probleme. Kad nemaju novac za ipak skupa alkoholna pića, posežu za sredstvima za ispiranje usta, koja sadrže mali procenat alkohola, a jeftina su.Još ranije su gradske vlasti zabranile reklamiranje alkoholnih pića u podzemnoj železnici. Ali su doneli i glupave zakone, npr. dozvolili upotrebu marihuane u lične svrhe.