ПОСЛЕ ИЗБОРА У ШПАНИЈИ: Социјалистичка партија спремна да преговара о влади

Танјуг

30. 04. 2019. у 17:33

ПОСЛЕ ИЗБОРА У ШПАНИЈИ: Социјалистичка партија спремна да преговара о влади

Фото Depositphotos

Шпанска Социјалистичка партија је спремна да преговара о споразумима са конкурентским странкама о одређеним темама након што је победила на парламентарним изборима

Шпанска Социјалистичка партија је спремна да преговара о споразумима са конкурентским странкама о одређеним темама након што је победила на парламентарним изборима, изјавила је данас портпаролка социјалистичке владе Изабел Села.


Њени коментари указују на то да социјалисти, који су освојили највише гласова на изборима одржаним у недељу - 29 процената, не журе у формирању евентуалне коалиционе владе, пренео је АП.


Након што су на гласању освојили 123 од 350 места у парламенту, социјалисти морају да добију подршку мањих ривалских странака како би донели законе. Међутим, социјалистички званичници су изјављивали након гласања да не траже партнере за формирање владајуће коалиције како би достигли 176 места која су потребна за парламентарну већину, навела је америчка агенција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - KOALICIJE POSLE IZBORA U ŠPANIJI? Socijalisti osvojili najviše glasova, ali nedovoljno da formiraju vladu


Социјалистицка партија је способна да води земљу као мањинска влада, рекла је Села новинарима након недељног састанка владе.


Али, како је навела, социјалисти су "отворени за разговор са свима" о одређеним темама које би могле олакшати рад владе.


То би могло укључивати повремене споразуме у областима као што су економија или социјална питања.


Она је рекла да социјалисти "не одбацују ништа" и да имају "много искуства у склапању споразума".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације