Русима може да буде забрањено да уносе у земљу месне и млечне производе

Бета

четвртак, 25. 04. 2019. у 23:46

Русима може да буде забрањено да уносе у земљу месне и млечне производе

Depositphotos

Русима би ускоро могло да буде забрањено да уносе у земљу пршуту и сир, пишу данас московске Ведомости

Русима би ускоро могло да буде забрањено да уносе у земљу пршуту и сир, пишу данас московске Ведомости.

Национална асоцијација произвођача меса предложила је да се физичким лицима забрани увоз из иностранства месних и млечних производа, као и да је појача контрола личног пртљага на граници, написали су произвођачи у писму потпредседнику руске Владе Алексеју Гордејеву, преноси лист.

Њихов захтев су подржали Министарство пољопривреде и руска Фитосанитарна инспекција (Рошељхознадзор).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ruski trgovinski lanci uvoze hranu iz Srbije

У захтеву су четири велике месне компаније образложиле да заједно са месним и млечним производима, у Русију могу да доспеју и опасни животињски вируси.

Влада Русије је 7. августа 2014. увела ембарго на увоз прехрамбених производа из низа земаља, као одговор на санкције које су увеле руским компанијама, чиновницима и бизнисмена због анексије Крима.

Тако је забрањен увоз хране из ЕУ, САД, Аустралије, Норвешке, Канаде, Албаније, Лихенштајна, Исланда, Црне Горе и Украјине.

Забрањен је увоз месних и млечних производа, рибе, поврћа, воћа и соли. За личну употребу, до сада је дозвољен увоз до пет килограма тих производа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

misko

26.04.2019. 18:05

Kod prsute su posebno izrazeni opasni zivotinjski virusi. Kod preradjevina koje oni plasiraju nema opasnosti od zivotinjskih virusa. Ja redovno nosim sa sobom pecenu prasetinu, izmedju 4 i 5 kg. i ceka me krug prijatelja, koji imaju zadovoljstvo da se ugoste cacanskom prasetinom. Do sada se nije kod nikoga pojavio zivotinjski virus. Ali ko zna, mozda i nisu svesni da vec imaju zivotinjski virus ??