ТРАМП КРЕНУО У ВИКЕНДИЦУ: Полетели амерички ловци да отерају уљезе

NovostiOnline

22. 04. 2019. у 10:31

ТРАМП КРЕНУО У ВИКЕНДИЦУ: Полетели амерички ловци да отерају уљезе

AP Photo, Доналд Трамп

Током Трампове посете летовалишту Мар а Лаго, морала је да се активира и федерална администрација која је „отерала“ из ваздушног простора приватну летелицу
Током Трампове посете летовалишту Мар а Лаго, морала је да се активира и федерална администрација која је „отерала“ из ваздушног простора приватну летелицу.

Наиме, током кратке посете америчког председника познатом летовалишту на Палм бичу у Флориди, федерална ваздухопловна администрација издала је привремену забрану летова у зони од 10 миља изнад Мар а Лага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - САД: Условна казна за сумњива писма Трамповој породици

Међутим, америчке ваздухопловне војне снаге морале су ипак да интервенишу јер је једна приватна летелица ушла у зону привремене забране летова. Дигнути су ловци Ф-16, пошто пилот те летелице није реаговао на упозорење контроле летења да се не приближава зони привремене забране летова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АМЕРИЧКИ АВИОНИ БЛИЗУ ГРАНИЦЕ СА СРБИЈОМ: Шта то сејач смрти Ф-16 ради изнад Славоније!? (ВИДЕО)

Америчке ваздухопловне снаге саопштиле су да су ка тој летелици одмах послати ловац Ф- 16 и војни хеликоптер, који су успели брзо да „отерају“ незваног госта.

Подсећа се да је уобичајена процедура да се такве забране летова уводе када амерички председник Доналд Трамп сврати у свој рисорт у Мар а Лагу, а наводи се и да је само у првој години, америчка авијација пресрела и отерала 73 летелице.


sputniknews.com
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације