КООРДИНАТОР У КОНЗУЛАТУ СРБИЈЕ У СРИ ЛАНКИ: Нико од Срба није тражио помоћ

Ј. Су.

недеља, 21. 04. 2019. у 20:55

КООРДИНАТОР У КОНЗУЛАТУ СРБИЈЕ У СРИ ЛАНКИ: Нико од Срба није тражио помоћ

Суи Мендис / Фото: Фејсбук

Координатор у почасном конзулату Србије у Сри Ланки Суи Мендис, за "Новости", после масакра

НИСМО добили ниједну информацију да међу повређенима и погинулима има грађана Србије, каже за "Новости" координаторка у почасном конзулату Србије у Сри Ланки Суи Мендис.

Удаљена свега неколико километара од кварта хотела где су се догодили масакри, она каже да је дан почео празнично, и да ништа није слутило какве ће се страхоте догодити. Људи су, каже, сада веома забринути, нико не излази напоље, а највећи страх влада, можда, управо међу туристима.

- Све информације добијамо преко медија, јер је уведен полицијски час и забрањен је излазак из кућа. Многи су у болницама, покушавајући да се распитају за најближе. Војска и полиција су свуда по граду - прича Мендисова.

Сва комуникација је отежана, јер су друштвене мреже обустављене као и интернет-позиви, како се не би шириле дезинформације. Интернет-мреже су пребукиране, па се и сигнал тешко успоставља.

У међувремену, министар спољних послова Србије Ивица Дачић потврдио је да нема настрадалих држављана Србије у нападима у Сри Ланки.

ПРОЧИТАЈТЕ И: СНИМЦИ УСКРШЊЕГ МАСАКРА ОБИЛАЗЕ СВЕТ: Делови тела на све стране, локве крви по подовима цркви (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

- У контакту смо са нашим амбасадором. Нисмо добили имформацију да међу страдалима има наших држављана - рекао је Дачић новинарима у Лозници и изразио најдубље саучешће "грађанима пријатељске земље".

БЕЗ НАШИХ ТУРИСТА

СРПСКИХ туриста који су дошли организовано преко туристичких агенција у Сри Ланки тренутно нема, потврдио нам је Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција. Како објашњава, то не значи да тамо нема гостију из наше земље који су отишли у сопственој режији и организацији.

- Нема толико наших група које иду, нарочито не сад. Наши људи који путују преко туристичких агенција углавном иду на Сри Ланку када путују на Малдиве или обилазе Индију - каже Сеничић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације