Стотине хиљада демонстраната данас је поново изашло на улице Алжира, захтевајући промену власти и државног система.

Енахар телевизија је јавила да је 18. годишњи младић страдао од повреда главе и да узрок смрти још није познат, пренео је Ројтерс.

Наводи се да је он већ био повређено на прошлонедељним протестима, а као потенцијални узрок данас задобијених повреда са смртним исходом спомиње се пребијање или пад са камиона.

Истиче се да је протест, изузев овог инцидента био миран, као и већина демонстрација у земљи за последња два месеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ulica pobedila "večitog" predsednika Alžira

Демонстранти траже одлазак, како кажу, „три Б“, односно премијера Нуредина Бедуа, председника Уставног савета Тајеба Белаиза, и привременог председника државе Абделкадера Бенсалаха.

Председник алжирског Уставног савета Тајеб Белаиз је ове недеље поднео оставку, након што су га на то позвали продемократски демонстранти, који га сматрају делом владајуће елите, а коју они желе да свргну, пренео је АП.

Белаиз је један од три човека у државном врху кога демонстранти виде као део режима бившег председника Абделазиза Боутефлике, који је поднео оставку 2. априла, након неколико недеља масовних протеста.

Међутим, његова оставка није умирила тензије, демонстранти сада захтевају оставку начелника Генералштаба Ахмеда Гаида Салаха.

Адвокат и активиста за људска права Мустафа Бућаћи истиче да покрет треба да остане уједињен како би остварио сан о демократском Алжиру.

Привремени председник државе Абделкадер Бенсалах је за новог председника Уставног савета именовао Камела Феничеа.

Председнички избори у Алжиру заказани су за 4. јул.