Ковач: Верујем у сарадњу, не у сједињење државе Европе

Танјуг

16. 04. 2019. у 21:33

Ковач: Верујем у сарадњу, не у сједињење државе Европе

Фото Depositphotos

Мађарска влада има најконзистентнију миграциону политику у Европи и не верује у "сједињене државе Европе", већ у сарадњу држава нација

Мађарска влада има најконзистентнију миграциону политику у Европи и не верује у "сједињене државе Европе", већ у сарадњу држава нација, изјавио је данас Золтан Ковач, мађарски државни секретар за међународне послове и комуникације, након улешћа на округлом столу у мађарској амбасади у Риму.

Италијани, слично Мађарима, сматрају предстојеће изборе за Европски парламент питањем од пресудног значаја и већина Италијана види одлучност Мађара као нешто на шта се треба угледати, рекао је Ковач.

Мађарски гласачи допринели су развоју ове слике, будући да је на изборима мађарска влада десног центра "која јасно и одлучно представља принципе које су јој мађарски бирачи поверили", освојила две трећине гласова три пута за редом, додао је он, преноси мађарска агенција МТИ.

Ковач је рекао и да је став владе Мађарске против миграција такође допринео слици коју Италијани имају о Мађарима. Преглед европских земаља јасно показује да је миграциона политика мађарске владе најконзистентнија, додао је он.

"Мађарска влада верује у ефикасну сарадњу држава нација, а не у сједињене државе Европе, које занемарују жеље бирача из националних држава", рекао је Ковач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације