Припреме за Брегзит без договора коштале 1,5 милијарди фунти

Танјуг

петак, 12. 04. 2019. у 23:46

Припреме за Брегзит без договора коштале 1,5 милијарди фунти

Фото Танјуг/Ап

Британска влада повукла је војску од 6.000 државних службеника који су припремали Брегзит без договора са Европском унијом, а који је коштао, како се процењује, 1,5 милијарди фунти

Британска влада повукла је војску од 6.000 државних службеника који су припремали Брегзит без договора са Европском унијом, а који је коштао, како се процењује, 1,5 милијарди фунти.

Државни службеници који су радили у другим земљама сада ће се вратити својим свакодневним дужностима, али није јасно шта ће радити око 4.500 ново запослених пошто је члан 50 продужен до 31. октобра, Ноћи вештица.

Свеукупно на Брегзиту је радило 16.000 државних службеника, пише лондонски "Гардијан".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - IZBORI ZA NEPOSTOJEĆE POSLANIKE: U šumi datuma oko "bregzita" i moguće održavanje glasanja za Evropski parlament

Хилари Бен из Лабуристичке странке изјавила је да је то "висока цена" за инсистирање премијерке Терезе Меј да остави на столу излазак Британије из ЕУ без споразума.

"Важно је планирати за све непређвидене ситуације, али то је висока цена за непрекидне изјаве премијерке: 'Мој споразум или без споразума', када је знала да одлазак без споразума није у националном инстересу", рекла је Хилари Бен.

"Ово је пример који показује како је Брегзит веома скуп за нашу земљу", додала је Бенова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације