Порошенко наручио више од 2.000 билборда са Путиновим ликом

Танјуг

среда, 10. 04. 2019. у 09:46

Порошенко наручио више од 2.000 билборда са Путиновим ликом

Twitter Christopher Miller ‏Verified account@ChristopherJM

Председник Украјине Петро Порошенко наручио је више од 2.000 билборда на којима је приказан лицем у лице са председником Русије Владимиром Путином, како би лик руског лидера исткористио за своје политичке циљеве
Председник Украјине Петро Порошенко наручио је више од 2.000 билборда на којима је приказан лицем у лице са председником Русије Владимиром Путином, како би лик руског лидера исткористио за своје политичке циљеве.


Испод фотографије написано је "21. април, кључни избор. Избор је ваш" и да их је наручио кандидат за украјинског председника Петро Порошеенко у 2.104 примерка, преноси Тас с.

Иначе, у Украјини је забрањена употреба фотографија људи без њиховог пристанка, као и коришћење фотографија људи током кампање који нису украјински држављани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Америка за Порошенка

Порошенко је своју председничку кампању изградио на конфронтацији с Путином и изјавио да му је он главни противник, као и да они који су против њега подржавају руског председника.

У првом кругу председничких избора Порошенко је освојио 15,95 одсто гласова, док је комичар и кандидат покрета Слуга народа Владимир Зеленски освојио 30,24 одсто гласова.
У Порошенковом штабу кажу да нису сматрали да је потребно да за објављивање билборда питају Путина, јер је он "ван закона", као и да је циљ кампање да подсете грађане да им је потребан јак председник и врховни командант у "условима изазова од споља" и искусан дипломата.

Други круг председничких избора у Украјини одржаће се 21. априла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Слободан

12.04.2019. 23:47

Ово је један од разлога због којих ће изгубити. Схватио је народ да од шаргарепе нема ништа. Штап је ипак предугачак.