Нови Зеланд уводи казне за надлежне у Фејсбуку због лајва?

Танјуг

понедељак, 08. 04. 2019. у 15:33

Нови Зеланд уводи казне за надлежне у Фејсбуку због лајва?

Пуцњава у Крајстчерч џамији,фото Printscreen

Новозеландски комесар за заштиту приватности Џон Едвардс изјавио је данас да је Фејсбук "морално банкротирао" и предложио да његова земља крене стопама суседне Аустралије доношењем закона по којима би надлежни могли да буду ухапшени због "лајв" преноса на

Новозеландски комесар за заштиту приватности Џон Едвардс изјавио је данас да је Фејсбук "морално банкротирао" и предложио да његова земља крене стопама суседне Аустралије доношењем закона по којима би надлежни могли да буду ухапшени због "лајв" преноса насиља, попут онога у пуцњави и Крајстчерч џамијама.

Едвардсови коментари на Фејсбуку надовезују се на претходно критиковање одговора Фејсбука на нападача који је користио платформу како би уживо пренео део покоља у коме је настрадало 50 верника, преноси АП.

Фацебоок је у саопштењу навео да је "дубоко посвећен" пооштравању политике, побољшању технологије и "раду са стручњацима како би Фацебоок био безбедан".

Едвардс је рекао да се владе НЗ-а морају удружити и "присилити платформе да пронађу решење" за "лајвстримовање" злочина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVI SKANDAL FEJSBUKA: Procureli podaci za više od 540 miliona korisnika

Аустралија је прошле недеље усвојила законе који укључују затворске казне за извршне директоре, јер нису брзо уклонили "одвратан насилни материјал".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

q

08.04.2019. 16:34

noj zabije glavu u beton da ne vidi zlo, a paraziti "cuvaju" ovce ... bljutavo