Бивша оперативка ЦИА жели у Конгрес

Танјуг

06. 04. 2019. у 13:40

 Бивша оперативка ЦИА жели у Конгрес

Валери Плејм / Фото Танјуг-АП

Бивша оперативка америчке агенције ЦИА, ауторка и активисткиња Валери Плејм изјавила је да разматра да се 2020. године у Новом Мексику кандидује за место у Конгресу САД
Бивша оперативка америчке агенције ЦИА, ауторка и активисткиња Валери Плејм изјавила је да разматра да се 2020. године у Новом Мексику кандидује за место у Конгресу САД.

Она је за АП рекла да проводи време са становницима и да ће ускоро донети одлуку. То место у Конгресу тренутно држи демократски представник Бен Реј Лухан, који је најавио да ће се кандидовати за Сенат САД.

Валери Плејм је постала позната широј јавности пошто је њен идентитет оперативке Ције открио један званичник администрације председника Џорџа Буша Млађег 2003. године у покушају да дискредитује њеног тадашњег супруга, дипломату Џоа Вилсона, који је критиковао Бушову инвазију на Ирак.

Брачни пар Вилсон је 2017. године покренуо неуспешан покушај "краудфандинга" с намером да купе Твитер тако да Трамп не би могао да га користи. Плејмова и Вилсон су се развели касније те године.

Валери Плејм је ауторка мемоара "Фер игра: Мој шпијунски живот и како ме је издала Бела кућа".

По тој књизи је 2010. године снимљен филм у којем глуме Наоми Вотс и Шон Пен.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације