Словеначки председник Борут Пахор најавио је да ће разговарати са шефом обавештајне службе који је обавестио владу да су хрватски агенти наводно прислушкивали словеначке званичнике у граничној арбитражи.

"О томе с директором наше обавештајне службе нисам имао прилике говорити, а о ономе што је јуче рекао влади разговараћемо идуће недеље како бих дознао о чему се ради", изјавио је Пахор новинарима.

Он је поновио да ће Хрватска пре или касније имплементирати одлуку арбитара, што жели и Словенија, преноси Хина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVI SKANDAL: Hrvatska obaveštajna služba prisluškivala zvaničnike Slovenije?

"Али се уједно надам да сви ови заплети неће пољуљати спремност обеју страна да до означавања границе и њеног поштовања дође на миран начин", истакао је.

Словеначки премијер Марјан Шарец изјавио је у четвртак да је "забринут за односе с Хрватском" пошто је сазнао да је хрватска обавештајна служба снимала комуникацију између словеначке званичнице у министарству спољних послова Симоне Дреник и тадашњег словеначког арбитра у арбитражи Јернеја Секолеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Zagreb i Ljubljana ponovo na ratnoj nozi

"С једне смо стране задовољни што наша СОВА добро ради, али може бити забрињавајуће ако је то начин деловања у Европској унији и ако је то однос између држава које би требало да буду пријатељске", додао је Шарец.