У судару тролејбуса и трамваја повређено најмање 38 људи (ФОТО)

Бета

01. 04. 2019. у 17:21

У судару тролејбуса и трамваја повређено најмање 38 људи (ФОТО)

AP Photo

У чеоном судару градског тролејбуса пуног путника и трамваја у Брну на југу Чешке повређено је најмање 38 људи, од тога 12 тешко, а седморо су спасиоци морали да извлаче из олупине возила

У чеоном судару градског тролејбуса пуног путника и трамваја у Брну на југу Чешке повређено је најмање 38 људи, од тога 12 тешко, а седморо су спасиоци морали да извлаче из олупине возила, саопштила је чешка полиција.

Несрећа се десила поподне на једној од раскрсница у граду а очевици су полицији и медијима рекли да је у том тренутку наводно пешак прелазио на црвено светло а возач тролејбуса је покушао да га избегне.

"Повређено је 38 људи, 12 од њих задобило је тешке повреде, 11 средње тешке а остали су само угрувани. Међу повређенима је двоје деце. Повређене смо превезли у болнице. На место несреће смо послали десет возила хитне помоћи", казала је чешким медијима портпаролка Хитне помоћи Михаела Ботова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SUDARA TRAMVAJA I AUTOMOBILA: Povređena žena; Lančani sudar četiri vozila kod Zmajeve pumpe, troje zadobilo povrede

Саобраћајна инспекција саопштила је да је тролејбус био пун путника а трамвај празан а штета је процењена на 40.000 евра.

"Ми знамо за нагађања о пешаку али у овом тренутку не можемо ни да их демантујемо ни потврдимо. О обојици возача брину лекари, живот им није угрожен", казала је Чешком радију портпаролка Градског саобраћајног предузећа Хана Томаштикова.

Полиција је повела истрагу и за сада узима у обзир све верзије, почев од немара, преко техничког квара до здравствених проблема неког од двојице возача, казао је чешком јавном ТВ сервису ЧТ24 портпарол локалне полиције Павел Шваб.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације