РАТНЕ МАШИНЕ ЗАПАДА: Ово су главне узданице НАТО-а у случају рата са Русијом

Novosti Оnline

31. 03. 2019. у 12:43

РАТНЕ МАШИНЕ ЗАПАДА: Ово су главне узданице НАТО-а у случају рата са Русијом

f-35 lightning II / Print screen Youtube

Магазин „Бизнис инсајдер“ побројао најмодерније наоружање којим располажу чланице Алијансе
Експерти магазина „Бизнис инсајдер“ су набројали врсте наоружања држава НАТО-а које би се могле искористити у потенцијалном рату са Русијом. Једно од њих је и амерички невидљиви ловац пете генерације F-35 лајтнинг II. Друге државе, по мишљењу аутора, засад нису могли да направе исти такав неприметни и високотехнолошки авион.


На списку се налази и вишенаменски ловац „Јурофајтер тајфун“, који је направљен у сарадњи са другим државама. Стручњаци портала су га упоредили са руским Су-35.

Између осталог, поменути су и стратешки бомбардери Б-52, Б-2 „спирит“ и Б-1Б „лансер“, који треба да осигурају обуздавање противника, пошто се налазе у Европи.


Магазин је издвојио и амерички противбродски авион „Боинг П-8 Посејдон“ — један од најбољих ловаца за подморнице. У ту категорију су укључени италијанске, француске, норвешке и данске фрегате.

Између осталих, помињу се амерички ударни хеликоптер AH-64 Апач, немачки борбени тенк (ОБТ) „Леопард 2“ је амерички носач авиона класе „Нимиц“, системи противваздушне одбране „Патриот“ и подморнице класе „Вирџинија“.

(rs.sputniknews)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Miki-Zg

31.03.2019. 13:43

Prošli bi kao Napoleon ,Hitler ,pa izvolite ,Rusi ovaj put ne bi bili nježni !

istina...

31.03.2019. 14:16

koje gluposti , ovo sto je pobrojano nije moglo ni malu Srbiju da slomije a zapadne barabe bi se namerile na veliku Rusiju....tipicni holivudski scenario, sve bi kauboji barabe zavrsili za 120 min. i THE END ?!! Ogromna Rusija, skoro velicine pola sveta, gledaj samo Evropu, koja gustina naseljenosti, tu nijedna Putinova raketa nema da omasi, NATO bolje da ne cacka mecku !

Prellee

31.03.2019. 14:32

Na Rusiju nekad naletio Napoleon pa propao. Poslije sto godina naletio Hitler pa propao. Sad opet nakon sto godina hoće da RUKNU u grupi na Rusiju, na čelu sa US, pa će ... znam šta će NA KRAJU biti. Istoriju Zapad nikako da nauči. Iz jedne nevolje opet u istu nevolju! Manijaci i greedy man's from WEST..

Conte

31.03.2019. 16:11

sa jedne strane prakticno celi visokorazvijeni zapad sa bogatom prosloscu imperijalizma i kolonijalizma. Sa druge strane, samo Rusija, opustosena i razvaljena, koja je pre 20 godina bila na kolenima pred tim istim zapadom. I kome ovde da se divimo? Rusima svaka cast sto mogu da se ravnopravno nose sa zapadnim hijenama zeljnim kradje tudjih resursa!

Čika Jova

31.03.2019. 17:47

Kako bre nevidljiv kad mu motori zrače toplotu. Ne ide valjda na jedra. Uostalom srpska artiljerija i raketne jedinice vide sve.

Maрко

31.03.2019. 18:24

Видело се у Сирији колико их се Руси боје. Руси су коначно схватили да војска тако једне велике силе има смисла ако се користи да пројектује политику и стратешке односе у свету а не да седи у касарнама и мирно чека непријатеља. То су преузели од американаца и сад ћемо да видимо мало другачији и бољи свет од оног холивудског.

Pera

04.04.2019. 10:31

Plase mecku resetom, ozbiljna analiza ove vrste nije u nadleznosti kojekavih eksperata vec u stvarnoj vojnoj moci.Rusija je pokazala u realnom vremenu i prostoru svoju vojnu silu u Siriji.Dobila je rat protiv Vasingtona i njegovih vazala bez velikih problema i to na teritoriju gde nije bila u prednosti.Ceo post sovjetski sistem hegemonije zapadni sila se urusava kao kula od karata.