Експерти магазина „Бизнис инсајдер“ су набројали врсте наоружања држава НАТО-а које би се могле искористити у потенцијалном рату са Русијом. Једно од њих је и амерички невидљиви ловац пете генерације F-35 лајтнинг II. Друге државе, по мишљењу аутора, засад нису могли да направе исти такав неприметни и високотехнолошки авион.

Прочитајте још: АМЕРИЧКИ СТРАТЕЗИ О РАТУ СА РУСИЈОМ: Сваки пут би нам базе завршиле у пламену, а бродови на дну мора

На списку се налази и вишенаменски ловац „Јурофајтер тајфун“, који је направљен у сарадњи са другим државама. Стручњаци портала су га упоредили са руским Су-35.

Између осталог, поменути су и стратешки бомбардери Б-52, Б-2 „спирит“ и Б-1Б „лансер“, који треба да осигурају обуздавање противника, пошто се налазе у Европи.

Прочитајте још: САД ПРИЗНАЛЕ: МиГ-29 је најсмртоноснији руски ловац

Магазин је издвојио и амерички противбродски авион „Боинг П-8 Посејдон“ — један од најбољих ловаца за подморнице. У ту категорију су укључени италијанске, француске, норвешке и данске фрегате.

Између осталих, помињу се амерички ударни хеликоптер AH-64 Апач, немачки борбени тенк (ОБТ) „Леопард 2“ је амерички носач авиона класе „Нимиц“, системи противваздушне одбране „Патриот“ и подморнице класе „Вирџинија“.

(rs.sputniknews)