Убијен Палестинац уочи протеста на граници са Израелом

Танјуг

30. 03. 2019. у 09:23

 Убијен Палестинац уочи протеста на граници са Израелом

Палестинаци протестују због блокаде Појаса Газе / Print screen Youtube

Неколико часова пре почетка масовног протеста на граници са Израелом, Палестинца су из ватреног оружја убиле безбедносне снаге Израела, саопшено је из палестинског Министарства здравља у Гази
Неколико часова пре почетка масовног протеста на граници са Израелом, Палестинца су из ватреног оружја убиле безбедносне снаге Израела, саопшено је из палестинског Министарства здравља у Гази.

У саопштењу се наводи да је 21-годишњи Мухамед Сад убијен у кампу недалеко од граничне ограде, преноси АП, додајући да Војска Израела није издала саопштење.

Убиство се догодило неколико сати пре почетка протеста Палестинаца на граници са Израелом, који се одржавају већ годину дана због блокаде Појаса Газе.

Египат, како наводи АП, покушава да издејствује мировни споразум између Израела и екстремистичке групе Хамас.

Извори агенције кажу да је у току преговора Палестинцима речено да се клоне ограде, а да је израелским снајперистима поручено да не пуцају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vatro Marx

30.03.2019. 23:34

Nazalost Palestina je nacisto zaboravljenaprepustena u rukama najjceg okuptora njihove zemlje Izraela i SAD. Tko moze pritiv njih, svakog dana bore se sa kamenom u rucii prackom, protiv naj modernijeg oruzja nasvijtu. Gde ste vi predstavnici iz UN i drugihorganizacija, za mir i pravdu. Ustanite iosuditi takve agresije, i izolirati nacistoagresora na svim poljima. Ovo je stvarnoneizdrzljivo, da se niko o njima ne brine.