ЕПИДЕМИЈА МАЛИХ БОГИЊА: Ванредно стање у држави Њујорк (Фото)

Танјуг

четвртак, 28. 03. 2019. у 09:56

ЕПИДЕМИЈА МАЛИХ БОГИЊА: Ванредно стање у држави Њујорк (Фото)

AP Photo

У једном округу америчке државе Њујорк проглашено је ванредно стање због једне од највећих епидемија малих богиња у последњих неколико деценија

У једном округу америчке државе Њујорк проглашено је ванредно стање због једне од највећих епидемија малих богиња у последњих неколико деценија.

Због тога ће у округу Рокланд у наредних 30 дана свим малолетницима који нису вакцинисани бити забрањен приступ јавним местима, барем док не добију вакцину.

Реч је о последњој у низу епидемија у САД, које су бастион покрета против вакцина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ŠOKANTNE TVRDNjE SUPRUGE ZVANIČNIKA BELE KUĆE: Male boginje mogu da izleče rak!

Рокланд, удаљен око 20 километара од њујоршког Менхетна, прогласио је ванредно стање због богиња које ће трајати 30 дана или док сва невакцинисана деца не приме ММР вакцину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Alarmantno povećanje slučajeva malih boginja

Епидемија малих богиња регистрована је још у Калифорнији, Илиноису, Тексасу и Вашингтону, према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести, јављају амерички медији.

У последњем извештају СЗО, објављеном у новембру, наводи се да је пораст лажних вести о вакцинама - уз генерално лоше стање система здравственог осигурања у читавом свету - један од главних узрока због којих је дошло до пораста оболелих за 30 одсто 2016. и 2017. године.


"Само неколико случајева би брзо могло да прерасте у десетине или стотине хиљада, ако грађани нису вакцинисани", истичу из СЗО.

Највећи проблем су Северна и Јужна Америка, Европа, као и земље источног Медитерана.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације