Глобална акција против продаваца и купаца на дарк вебу

Танјуг

уторак, 26. 03. 2019. у 19:15

Глобална акција против продаваца и купаца на дарк вебу

Depositphotos

Како се наводи у саопштењу, међународне полицијске агенције су током операције обавиле 65 претреса по налогу и заплениле 299,5 килограма дроге, 51 комад ватреног оружја и више од 6,2 милиона евра
У оквиру глобалне полицијске акције против продаваца и купаца нелегалне робе на "дарк вебу", ухапшена је 61 особа, док је затворено 50 налога на тој мрежи, који су коришћени за нелегалне активности, саопштио је данас Европол.

Прочитајте још:Дрога им стизала поштом

Како се наводи у саопштењу, међународне полицијске агенције су током операције обавиле 65 претреса по налогу и заплениле 299,5 килограма дроге, 51 комад ватреног оружја и више од 6,2 милиона евра.

У оквиру акције су саслушане 122 особе, додаје Европол.

Прочитајте још:И Срби су на "мрачној мрежи"

Како објашњава, припадници полиције из Европе, Канаде и САД удружили су снаге почетком ове године како би спровели акцију против купаца и продаваца нелегалне робе на тржишту "дарк веба".

"Дарк веб" је садржај светске мреже (веба), којем се једино може приступити преко специјалног софтвера као што је Тор.

"Иако пружа безбедно окружење за личну приватност и слободу, то је плодно окружење за криминалце и нелегалне активности појединаца", упозорава Европол у саопштењу, у којем се истиче и да је истраживање таквих нелегалних активности на интернету постало приоритет полиција широм света.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације