На аеродрому у Мумбају, у Индији, ухапшен је Малезијац код кога је пронађен живи људски ембрион у канистеру, сакривеном у његовом пртљагу, јавио је данас британски Би-Би-Си. Мушкарац је признао да није био први пут да је кријумчарио људски ембрион у Индију, а истрага је индијске званичнике одвела до најбоље клинике за вештачку оплодњу у граду.

Прочитајте још: Ембрион може на поклон само једном примаоцу

Клиника је жестоко негирала умешаност, наводећи да се ради о подметању, пошто је ухапшени мушкарац рекао да је носио ембрион на клинику док га је испитивала представница Директората за приходе обавештајне службе (ДРИ) Ребека Гонсалвес, саопштено је јуче из суда у Мумбају, наводи BBC.

Дневник Тајмс оф Индија јавља да велики број текстуалних порука поткрепљује тврдње ухапшеног мушкарца 16. марта на аеродрому у Мумбају и истраге о могућем постојању кријумчарског ланца.

Др Горал Ганди, која води клинику у Мумбају, тврди да то није тачно и свој исказ пред судом изнеће у петак.

У Индији је законом забрањен увоз људских ембриона, без дозволе Индијског савета за медицинска истраживања, док је последњих година вештачка оплодња постала веома популарна у тој азијској земљи.